Одржана Двадесет пета редовна сједница СО-е Гацко

У сали скупштине општине Гацко јуче је одржана Двадесет пета редовна сједница Скупштине општине. Сједницу је отворио предсједник СО-е Јован Ковачевић, у присуству секретара Драгана Јегдића, потпредсједника СО-е Косте Милићевића, начелника Одјељења за општу управу Ранка Марковића, начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Драгана Паповића, начелника Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту Алексе Зеленовића, начелника Oдјељења за инспекцијске послове Драгице Јововић, шефа рачуноводства Раде Старовић, службеника за односе са јавношћу и представника Радио Гацка.

Разматрано је 8. тачака дневног реда.

На почетку је једногласно усвојен Записник са Двадесет четврте редовне сједнице Скупштине општине Гацко одржане дана 12.04.2016. године.

Извјештај о извршењу Буџета општине Гацко за 2015. годину усвојен је са 10 гласова ЗА, 3 против и 3 уздржана. Уводне напомене на документ дао је начелник Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Драган Паповић. Према његовим ријечима, буџетом општине Гацко за 2015. планирани су укупни приходи у износу од 9.938.439 КМ. Остварени укупни приходи за 2015. износе 9.681.070 КМ или 97,41%.

Извјештај о раду Јавног предузећа “Водовод” А.Д. Гацко за 2015. годину са Приједлогом мјера усвојен је са 13 гласова ЗА и 3 уздржана. Извјештај показује да је стање у предузећу сложено и да је ово предузеће битан интерес овог града.

Уз извјештај су предложени закључци:

  1. Извршити потпуну замјену водоводне и канализационе мреже у улици митрополита Петра Зимоњића. Предвиђена је и реконструкција и асфалтирање улице у том насељу.
  2. Извршити реконструкцију Степенске водоводне линије на потезу Хидроградња-Магистрални пут Гацко-Автовац у дужини од 450 метара.
  3. Потребно је извршити прекопавање и чишћење замуљаног мјешовитог канала у дужини од 650 метара на потезу насеље Воћњак-ријека Мушница.

Извјештај о раду Јавног предузећа “Комус” А.Д. Гацко са посебним освртом коришћења средстава заједничке комуналне потрошње за 2015. годину усвојен је са 12 гласова ЗА и 3 уздржана.

Без дискусије је донесена Одлуке о допуни Одлуке о висини вриједности непокретности на подручју општине Гацко по зонама за потребе утврђивања пореза на непокретности у 2016.

Једногласно је донесена Одлука о додјели општинских признања – плакета и повеља и то:

  1. На Приједлог директора Музичке школе „Свети Роман Мелод“ Невесиње, “Плакета Свете Тројице” додјељује се Данки Илић, за изузетан успјех и постигнуте резултате на више музичких фестивала и такмичења у РС и Србији.
  2. На Приједлог Савјета за спорт СО-е Гацко, додјељује се ЖОК „Гацко“ „Повеља општине Гацко“, за постигнуте резултате за 20 година свог постојања, нарочито задњих пет година, чиме на најбољи начин промовишу и представљају нашу општину како у РС, БиХ, тако и на Европском нивоу.

Општинска признања биће званично додијељена у недјељу, 19. јуна, на дан прославе општине Гацко.

Једногласно је донесена и Одлука о изградњи централног споменика борцима Одбрамбено-отаџбинског рата РС из Гацка. Планирана локација споменика је уз западну фасаду зграде Старе општине.

Ријешена су два предмета имовинско-правних односа и постављено једно одборничко питање.

Подијелите вијест