Одржана два Квиз такмичења Црвеног крста: Одлични резултати за екипу из Гацка

У петак,  26. новембра и уторак, 30. новембра одржана су два Квиз такмичења Црвеног крста. Ријеч је о такмичењу о познавању покрета Црвеног крста и такмичење из програма упозоравања на опасност од мина „Мисли мине“.

Такмичење о познавању покрета Црвеног крста одржано је у Дому младих у Требињу, а такмичило се пет екипа, из пет Основних школа регије источне Херцеговине.

Највише спретности и знања показала је екипа Основне школе „Вук Караџић“ из Требиња, док је екипа Основне школе „Свети Сава“ из Гацка заузела друго мјесто.

На Квиз такмичењу програма упозоравања на опасност од мина „Мисли мине“ које је одржано у Невесињу такмичили су се ученици седмих разреда, гдје је такође учествовало пет екипа.

Екипа из Гацка заузела је прво мјесто и стекла право учешћа на републичком такмичењу које ће бити одржано у оквиру „Недеље упозоравања на опасност од мина“ у периоду од  8. до 15. децембра.

Координациони одбор Црвеног крста источне Херцеговине, за три првопласиране екипе, у оба такмичења, обезбиједио је пригодне пехаре, а осталим учесницима додијељене су захвалнице и дипломе за учешће.

Подијелите вијест