Oдржана Друга редовна сједница СО-е Гацко

У петак, 16. децембра, у сали Скупштине општине Гацко одржана је Друга редовна сједница Скупштине општине.

Сједницу је отворио предсједник СО-е Јован Ковачевић, у присуству секретара Драгана Јегдића, потпредсједника СО-е Косте Милићевића, начелника општине Милана Радмиловића, замјеника начелника општине Радоице Антуновића, в.д. начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Драгана Паповића, в.д. начелника Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту Алексе Зеленовића, в.д. начелника Одјељења за општу управу Зорице Супић, интерног ревизора Наде Зеленовић, службеника за односе са јавношћу и представника Радио Гацка.

На сједници је разматрано 11 тачака дневног реда, а присуствовало је свих 19 одборника.
На почетку засједања, усвојен је записник са Конститутивне сједнице СО Гацко, која је одржана 01. децембра 2016. године.

Именована су стална радна тијела.

Скупштинском већином усвојен је Извјештај о извршењу Буџета општине Гацко за првих девет мјесеци 2016. године.

Усвојен је Нацрт Ребаланса буџета општине Гацко за 2016. и Нацрт Буџета општине Гацко за 2017. годину. Уводне напомене на документе дао је в.д. начелник одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности, Драган Паповић.

Нацртом Буџета општине Гацко за 2017. планирани су укупни приходи у износу од 12.806.800 КМ.

Донешена је Одлука о допуни Одлуке о приступању изради Урбанистичког плана Гацко и Урбанистичког плана Автовац. Образложења по овој тачки дао је предлагач, в.д. начелник Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту, Алекса Зеленовић.

Именован је Савјет плана припреме докумената Просторног уређења, Урбанистичког плана Гацко, Урбанистичког плана Автовац и планова нижег реда.

Једногласно је усвојен Извјештај о раду Јавне установе “Дјечији вртић” Гацко у школској 2015/2016. години и дата је сагласност на Програм рада са финансијским планом за 2017. годину.

Прихваћена је Информација о стању у области основног образовања и васпитања у општини Гацко у 2015/2016. години са Приједлогом мјера, као и Информација о стању у области средњег образовања и васпитања у 2015/2016. години са Приједлогом мјера;

Постављена су три одборничка питања.

У суботу, 17. децембра, у сали СО-е Гацко је одржана јавна расправа на Нацрт Ребаланса буџета општине Гацко за 2016. и Нацрт Буџета општине Гацко за 2017. годину.

На јавној расправи учешће су узели представници Удружења породица са четворо и више дјеце „Колијевка“ Гацко, завичајног удружења „Бодежишта“, ОБО „Гацко“, Центра за социјални рад, Општинског одбора Ветерана „Гацко“ и сви заинтересовани грађани, који су дали примједбе, сугестије и приједлоге на поменуте документе.