Одржан састанак са представницима Савјета мјесних заједница

У кабинету предсједника Скупштине општине, јуче је одржан састанак са новоизабраним представницима мјесних заједница са подручја општине Гацко.

Упознавање са новим предсједницима и савјетима мјесних заједница, кратко презентовање затечених проблема у инфраструктурном погледу и других потреба, неке су од тема састанка.

Предсједник скупштине општине Гацко, Рајко Паповић истакао је да је договорен начин рада Савјета мјесних заједница у будућем периоду.

„Сједнице савјета одржаваће се редовно, као што се одржавају сједнице скупштине. Биће отприлике онолико сједница савјета, колико буде скупштинских засједања. Помоћи ћемо да се изнађу просторије за рад у свакој мјесној заједници. Разговараћемо са директором Основне школе да се уступи по једна просторија у подручним школама. за те намјене“, рекао је Паповић.

Пред предсједницима мјесних заједница је задатак да у нареном периоду сагледају потребе и направе приједлоге приоритетних проблема за наредну годину, али и четверогодишње планове.

„Захтјеви ће бити прослијеђени Oпштинској управи на усаглашавање, прије доношења нацрта буџета. Биће приоритетно поредани и од стране Oпштинске управе и тако се наћи у Буџету општине за следећу годину. Надам се да ћемо успјети већи дио захтјева да реализујемо“, закључио је Паповић.

Захтјеве је потребно доставити до 15. октобра и биће уврштени у Буџет општине Гацко за 2022. годину.

Подијелите вијест