Oдржан састанак са циљем рјешавања проблема зграде старог СУП – а у Гацку

У просторијама Полицијске станице Гацко, јуче је одржан састанак представника Министарства унутрашњих послова, Полицијске станице и Општине Гацко, са циљем рјешавања проблема зграде старог СУП – а у Гацку. Зграда је годинама у рушевном стању и представља потенцијалну опасност јер се налази у непосредној близини саобраћајнице и тротоара.

Према ријечима начелника општине Гацко, др Огњена Милинковића,  МУП је власник земљишта, на коме се налази поменути објекат.

„Кренули смо у преговоре са Министарством унутрашњих послова и на основу тога формирана је комисија МУП – а и комисија Општине Гацко које ће заједнички урадити посао. Након увида стања на терену и увида у постојећу документацију комисије ће дати приједлог рјешења. У згради су се налазилила и два стана која су потпуно девастирана. Власници полажу власничка права и то морамо ријешити на правни начин“, рекао је Милинковић.

Министарство унутрашњих послова заинтересовано је за изградњу новог објекта Полицијске станице и потражује нову локацију. Милинковић је потврдио да ће  Општина Гацко, у замјену за постојећу локацију, МУП-у  дати одговарајућу парцелу за изградњу објекта.