Одржан „Отворени дан“ у склопу РеЛОаД2 пројекта

Општина Гацко у партнерству са развојним програмом Уједињених Нација расписала је јавни позив организацијама цивилног друштва/невладиним организацијама за предају приједлога пројеката у склопу пројекта Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2).

Тим поводом, у петак, 25. марта у сали Скупштине општине Гацко одржан је Информативни састанак гдје су се потенцијални апликанти детаљније упознали са позивом, начином пријављивања и критеријима.

Мерсиха Ћурчић, сарадница за додјелу грантова на РеЛОаД2 пројекту истакла је да је Општина Гацко изабрана као партнерска Општина у другој фази пројекта 2021. години, а у међувремену су спороведене одређене активности које су превасходно биле усмјерене ка државним службеницима и упосленицима општине Гацко да се упознају са пројектом.

„Сада излазимо на терен у смислу јавног позива ка организацијама цивилног друштва. Ово је први од укупно планирана три јавна позива која ће се спровести у овој фази пројекта. Одржан је информативни састанак гдје смо презентовали јавни позив, смјернице које дају упутства организацијама цивилног друштва који су пројекти и теме предвиђени за овај јавни позив и пратећу документацију која је саставни дио апликације. Пристигле апликације ћемо евалуитрати 15. априла и одабрати најбоље пројекте“, истакла је Ћурчић.

Питања у вези са јавним позивом могу се поставити путем адресе registry.ba@undp.org са назнаком за РеЛОаД2 пројекат,  до 11. априла 2022. године. Одговори на упите биће достављени у писаној форми, најкасније три радна дана од примања упита.

РеЛОаД2 је регионални пројекат којег финансира Еуропска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у шест земаља/територија Западног Балкана и то: Албанија, Република Сјеверна Македонија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово* и Србија.

Подијелите вијест