Одржан округли сто на тему – Обиљежавање паркинг мјеста за особе са инвалидитетом

Јуче је у Центру за дјецу са посебним потребама “Растимо заједно” одржан округли сто на тему обиљежавања паркинг мјеста за особе са инвалидитетом у нашој општини. Састанку су присуствовали представници Општине, јавних предузећа Културно-спортски центар и Центар за социјални рад, Полицијске станице као и особе са инвалидитетом којих се ова проблематика највише и тиче. Донешен је закључак да се у наредном периоду направи пројекат којим би се дефинисала хоризонтална сигнализација за ову популацију,  у складу са законским прописима.

Предсједник скупштине Удружења „Растимо заједно“ Радомир Радмиловић, нагласио je да иако законски дефинисанa, ова област још увијек није регулисана на територији општине.

„Договорили смо да Комунална полиција и стручна служба за ову област у општини Гацко да приједлог локалитета, мјеста за обиљежавање паркинг простора, а у склопу тих паркинг простора када се буде радио пројекат биће дефинисано и обиљежено мјесто за особе са инвалидитетом, у складу са законом. Ово је први радни састанак гдје су изнешени одређени приједлози, а након овога имаћемо још један састанак након чега ћемо ићи у реализацију свих активности“, каже Радмиловић.

Радмиловић је истакао да је Општина Гацко препознала проблем особа са инвалидитетом, посебно када је у питању категорија дјеце са потешкоћама у развоју, али још није довољно урађено у вези са потпуним побољшањем њиховог квалитета живота.

На подручју општине Гацко само неколико лица са инвалидитетом имају маркицу на свом или аутомобилу који користе. Она је обавезна, а добија се бесплатно приликом регистрације уз приложен доказ о инвалидности.

Подијелите вијест