Одржан Инфо дан о Јавном позиву за подношење захтјева за додјелу подстицајних средстава у функцији запошљавања и развоја привреде Општине Гацко

Како би се упознали са детаљима у вези са пријавом на Јавни позив  за подношење захтјева за додјелу подстицајних средстава у функцији запошљавања и развоја привреде Општине Гацко за 2022. годину у сали Скупштине општине одржан је Инфо дан.

Циљ је био заинтересованим грађанима, предузетницима и привредницима у што већој мјери приближити Правилник на основу кога ће се давати подстицаји, појаснити намјену средстава, услове за аплицирање на Јавни позив, начин коришћења и слично.

Ова врста подстицаја даје се по други пут у Општини Гацко, а износ средстава за 2022. годину износи 100.000 марака. У оквиру наведених средстава планиране су три мјере подстицаја.

За финансирање самозапошљавања и финансирање запошљавања нових радника код послодаваца издвојиће се по 35.000КМ, а за суфинансирање трошкова набавке основних средстава у функцији запошљавања, повећања продуктивности и стварања нове вриједности Општина Гацко издвојиће 30.000 КМ.

Подсјећамо, Јавни позив је отворен до 7. октобра до 15.00 часова, а све информације заинтересовани могу добити у канцеларији бр. 17 Општине Гацко, у току радног времена.