Одржан хуманитарни Божићни турнир у малом фудбалу

Другу годину заредом сала “Културно-спортског центра” Гацко била је мјесто одвијања Хуманитарног Божићног турнира у малом фудбалу, и то у организацији Српског Народног Покрета Република Српска 1389, Општински одбор Гацко.

Хуманитарни Божићни турнир у малом фудбалу одржан је 3., 4. и 5. јануара 2015. године, а у њему је учешћа узело осамнаест екипа. Поучени лијепим прошлогодишњим искуством, чланови СНП 1389 ОО Гацко, на челу са Славољубом Марковћем, потрудили су се да и ове године организују надметање у малом фудбалу, а све са жељом да се помогне онима којима је помоћ заиста потребна, те је сав сакупљени новац ове године, на Бадњи дан уручен двјема породицама: породици Суџум и породици Рајковић, из Гацка.

Захваљујући СНП 1389 ОО Гацко, Културно-спортском центру Гацко, новинарима Радио Гацка, Црвеном Крсту Гацко, Општини Гацко, КУД Зеленгора, бројним суграђанима и посјетиоцима турнира, а нарочито члановима екипа које су на турниру учествовале, уприличен је још један хумани догађај који, у духу празника и хришћанске љубави, али и здравом духу спортског надметања, одржава живим осјећај припадности заједници, осјећај хуманости, и чини да се вјера у људску доброту и саосјећајност не угасе.
Овај други по реду турнир је одзивом екипа и посјетилаца показао да је прошлогодишња прва хуманитарна акција спортског типа у организацији чланова СНП 1389 ОО Гацко била успјешан почетак једног хуманог дружења, као и да је добра основа за наставак сличних акција, које ће некоме, надамо се, уљепшати празнике.

Подијелите вијест