Одржан годишњи концерт КУД “Зеленгора” из Гацка

У Дому културе у Гацку, чланови КУД “Зеленгора” пред домаћом публиком годишњим концертом, синоћ су заокружили свој рад за ову годину. 

Шароликим кореографијама и ношњама, уз помоћ пријатеља КУД “Зора Херцеговине” из Билеће, али и гуслара Удружења “Тешан Подруговић” из Гацка, потврдили су по ко зна који пут да су једни од ријетких чувара традиције и обичаја. Игре Пчиње, Централне Србије, Босиленграда, Пастирске игре само су један дио програма који су својим покретима исписали фолклораши старије, средње, али и оне најмлађе групе Зеленгоре.

За свој плодотворан и успјешан рад, који неријетко показују и по иностранству, велику захвалност су исказали према Општини Гацко, оснивачу и подршци од 1994. године, од када и постоји ово друштво.

Поред поштовања према публици која је и синоћ као и увијек подржала њихов рад, чланови Зеленгоре су се захвалили и суграђанину Вукоти Говедарици и фирми МТел, који су обезбиједили новчана средства за куповину нове ношње. За подршку у овој години захвалили су се и предузећу Рудник и ТЕ Гацко, синдикату овог предузећа, као и предузећу “Термоградинг” из Гацка.

Подијелите вијест