Одржан годишњи концерт КУД “Зеленгора” Гацко

Свој годишњи рад и стваралаштво КУД “Зеленгора” из Гацка крунисао је традиционалним годишњим концертом који је одржан у суботу, 22. децембра. Све што су радили током ове године, у једночасовном програму препуном кореографија, све секције друштва представиле су многобројним љубитељима фолклорне традиције који су их у Дому културе подржали у великом броју.

Вече су отворили награђеним сценским приказом народног обичаја прослављања славе, чиме су се представили на ревијалној смотри која је недавно одржана у Теслићу.

Предсједница КУД “Зеленгора”, Радовиљка Мијановић, задовољна је реализацијом концерта и годином која је била јако успјешна. Посебно је истакла путовање на два међународна концерта, која су у плану и ове године.

“Ова година је била јако успјешна. Међународни фесивал у Чешкој и Пољској је нешто што бих посебно истакла. Нашли смо се раме уз раме са многобројним друштвима и лијеп је осјећај бити у једној таквој атмосфери великих и успјешних друштава. У мају смо одржали и први Фестивал фолклора, гдје смо угостили друштва из Србије, али неријетко смо били и организатори хуманитарних концерата”, каже Мијановић, додајући да су ове године набавили и нову ношњу и успјели да реновирају просторије друштва. 

У вечери представљања свог годишњег рада, домаћину су помогли пријатељи из Билеће и тамошње друштво КУД “Владимир Гаћиновић”. 

Фолклораши Зеленгоре и у наредној години настављају свој задатак, који је од оснивања остао исти – очување традиције и народних обичаја.

 

Подијелите вијест