Održan godišnji koncert KUD-a “Zelengora”

Kulturno umjetničko društvo “Zelengora” održalo je u petak, tradicionalni godišnji koncert u Sportskoj dvorani podsjetivši nas da je očuvanje nacionalnog identiteta egzistencijalna potreba pojedinca i naroda. Njegujući narodnu igru, pjesmu, nošnju kao i druge običaje narodnog stvaralaštva “satkan”  je dvočasovni program koji je oduševio prisutne.

Pjesmom i igrom predstavili su se naizmjenično KUD “Zelengora” i SPKUD “Gusle”. Ženska pjevačka grupa “Zelengora” je ostavila snažan utisak na prisutne a nagrađena je gromoglasnim aplauzom. Što se tiče folklornih grupa prisutni su imali priliku da vide igre Srbije, Nišave, Vlaških krajeva i Leskovačkog pomoravlja.

Svojim divnim glasom program je uljepšala Danka Ilić sa pjesmom Šarena Duga a Blagoje Buha je muzičku školu Sveti Roman Melod prikazao u najljepšem svjetlu. Pozitivna energija učesnika koncerta prenijela se i na gledaoce koji su, na poziv voditelja, zajedno sa učesnicima odigrali Užičko kolo. Pokušaćemo da vam dio atmosvere prenesemo kroz slike koje slijede.

sanja_10

sanja_9sanja_8

sanja_7

sanja_6

sanja_5

sanja_4

sanja_3

sanja_2

sanja_1

Подијелите вијест