Одржан годишњи хуманитарни концерт КУД-а “Сава Владиславић” из Гацка

Протеклог викенда је у препуној сали Дома културе у Гацку одржан пети годишњи концерт удружења за очување народне пјесме и игре „Сава Владиславић“ Гацко.

Чланови удружења представили су свој рад у прошлој години играма из Шумадије, Шопским играма, играма из Лесковца и Баната, а у програму су поред домаћина учествовали: КУД „Илићка“ Брчко, народни гуслари, пјевачке групе и полазници дјечијег вртића Гацко.

Друштво које је настало 2010. године са само 16 чланова, данас броји око 200 чланова организованих у пет фолклорних секција, од оних најмлађих, па све до чланова прве поставе. Број чланова из дана у дан се повећава, а Херцеговачке обичаје и традицију већ пуних пет година шире по многим сценама Републике Српске и Србије.

Цијена улазнице била је симболичне двије марке, а продато је 469 улазница. Гачани су још једном показали хуманост јер је сав приход уплаћен за лијечење нашег суграђанина Ђурише Тепавчевића.

У име домаћина присутним се захвалио Лазар Окиљевић, предсједник КУД-а Сава Владиславић и пожелио Ђуриши брзо оздрављење.

Подијелите вијест