Одржан дводневни тренинг управљања пројектним циклусом у склопу програма РеЛОаД2

У склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) који финансира Европска унија, а имплементира Развојни програм Уједињених народа (УНДП), 29. и 30. марта,  у сали Скупштине општине Гацко одржан је дводневни тренинг управљања пројектним циклусом (ПЦМ) у оквиру Јавног позива програма РеЛОаД2.

Сврха семинара и тренинга је провођење обуке из области управљања пројектним циклусом, а након тога имплементирање менторске подршке организацијама цивилног друштва у процесу припреме за аплицирање на јавне позиве у оквиру пројекта РеЛОаД2.

Тренинг обухвата цјелокупан циклус ПЦМ-а са фокусом на припрему пројектних приједлога у складу са методологијом базираној на матрици логичког оквира, а у процесу менторства пружају се додатна објашњења у вези специфичних захтјева јавног позива, те помоћи организацијама цивилног друштва да припреме квалитетне и на одрживим основама засноване приједлоге пројеката.

Након обуке, учесници су унаприједили кључне вјештине и технике битне за учествовање на јавним позивима намијењеним ОЦД и оспособили се за тимски рад у процесу израде матрице логичког оквира и дефинисања кључних елемената приједлога пројеката.

Представницима ОЦД биће пружена додатна помоћ консултанта – ментора. Први састанак са ментором биће организован 4. априла 2022. године у просторијама општинске управе Гацко. Додатни састанци које организује ментор са ОЦД ће се такође одржавати јавно, а распоред ће, укључујући датум и вријеме, бити благовремено објављен. У сврху транспарентности записници са одржаних састанака са ментором биће објављени на страници Општине. На овај начин ће се омогућити да информације буду доступне за ОЦД које нису биле у могућности да присуствују састанцима са ментором.

Питања у вези са јавним позивом се могу поставити путем адресе registry.ba@undp.org са назнаком за РеЛОаД2 пројекат, до 11. априла 2022. године. Одговори на упите биће достављени у писаној форми унутар три радна дана од примања упита.

Jавни позив организацијама цивилног друштва/невладиним организацијама за предају приједлога пројеката у склопу Пројекта РеЛОаД2, који  је општина Гацко у партнерству са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП), отворен је до 15. априла.

Подијелите вијест