Одржан други дан ИМПАКТ предузетничке обуке у Гацку

У општини Гацко данас је одржан други дан обуке за предузетнике са подручја општине, који су дио ИМПАКТ инкубатора пословних идеја.

Заинтересовани предузетници током првог тренинга упознали су се са програмом обуке, обавезама и крајњим циљем, док је током данашње обуке фокус примарно био на организацији пословне активности, казао је извршни директор Фондације Импакт, Сенаид Ђозо.

“Фокус другог дана обуке био је на организацији пословне активности, гдје смо обрадили дио о производним капацитетима, потребним технологијама, те фазама развоја производа. Једним дијелом смо се посветили и истраживању тржишта, односно планирању и пласирању минималног одрживог производа. Наравно, учесници су током данашњег предавања прошли и дио о уласку у само предузетништво, те упознали се са његовим облицима”, рекао је Ђозо.

Он је истакао ће и данас, као и претходног часа, полазници добити домаћи задатак који треба да припреме за наредни сусрет.

“Прошли пут је био фокус на испитивању тржишта, а од данас већ крећемо са израдом бизнис плана и бизнис модела и очекује их доста задатака за наредни пут”, закључио је Ђозо.

Подсјећамо, Инвестицијска фондација ИМПАКТ и Пројекат запошљавања младих YEP који се реализује уз подршку Владе Швајцарске, од 2018. године подржали су 200 нових пословних подухвата широм БиХ у 40 локалних заједница.

Подијелите вијест