Одржан Четрнаести Митровдански турнир

Традиционални „Митровдански турнир“ у стрељаштву који се одржава у Гацку од 2007. године, одржан је четрнаести пут, без сезоне 2020. године. Како је то устаљена пракса у ССИ РС овај турнир се бодује и као завршно пето (финално) коло лиге инвалида Републике Српске.

Учествовали су сви регистровани стрељачки клубови инвалида РС.

Резултати:

Све екипе и стријелци који долазе у Гацко у нашој стрељани постижу своје најбоље резултате, без обзира на категорију и узраст, па је тако и са инвалидима.

Такмичар СКИ „Орао РВИ“, Велезар Шурбат погодио је 374 круга, на овогодишњем Митровданском турниру у Гацку , што је нови Рекорд Републике Српске, БиХ и Србије.

За СКИ „Гацко“ су гађали такмичари:

  • Момир Вуковић – 352 круга,
  • Вукота Копривица – 312 кругова,
  • Жељко Марковић – 312 кругова.

За екипни пласма су погодили 976 кругова, а још су за појединачни пласман гађали:

  • Алекса Слијепчевић – 291 круг,
  • Мирослав Вуковић – 256 кругова,
  • Милован Шумић – 235 кругова,
  • Момчило Крстојевић – 199 кругова.

„Заузели смо 4. мјесто у генералном пласману лиге, јер смо изостали са трећег кола, које је одржано у Бања Луци“, кажу у СКИ „Гацко“.

Велезар Шурбат гађао је  у првој категорији сједећи и са сталком, као и други такмичар на турниру Саша Јовић из СКИ Бања Лука, а трећи  је био Момир Вуковић, такмичар домаћина, СКИ Гацко, који је гађао у Општој категорији, као и валидни стријелци (без икаквих помагала).

Признања је додјељивао члан УО клуба, Синиша Бољановић, а потом су сви учесници турнира били на заједничком ручку који је послужен у ресторану спонзора клуба Рудника и Термоелектране Гацко.

Делегат ССИ РС био је Неђељко Мићановић, линијски судија Иван Слијепчевић и судија на метама, Јелица Милетић. Такмичење је завршено у лијепом дружењу и без примједби и жалби на резултат.