Одлука о додјели општинских признања

povelja

Скупштина општине Гацко на сједници одржаној дана 20. 06. 2013. године,  д о н о с и

О   Д  Л  У  К  У

о додјели општинских признања

I

Додјељује се општинско признање  „Повеља општине Гацко“:

  1. Проти Раду Зеленовићу, иницијатору и активисти  Удружења „Клуба Гачана“ у Београду поготово у времену када је завичају било најпотребније,  заједно са браћом саградио је Цркву Светог Петра Зимоњића у Данићима, великом  донатору у току и после рата при чему посебно издвајамо донацију Гацку од скоро 3000 књига.
  2. Црквеној општини Автовац, која у континуитету успијева да одржи вјеру и љубав међу људима, подижући, обнављајући и одржавајући подручне  храмове. У задњих 10 година подигнута су три нова храма, а остали су реконструисани и обновљени у потпуности.

II

 Додјељује се општинско признање „Плакета Свете Тројице”:

  1. Мљекари „Пађени“, за откупљених преко два милиона литара млијека у Гацку у претходној години, чиме значајно доприноси развоју пољопривреде и села уопште.
  2. Сањи Старовић, за изузетне спортске резултате у одбојци и промовисању матичног клуба, родног Гацка и своје Херцеговине, чиме се искрено дичи и поноси.
  3. КУД-у „Зеленгора“ Гацко, за 16 година успјешног рада, промоцију и презентацију народног стваралаштва, традиције, обичаја и културе Гацка у Републици Српској, Србији и земљама широм Европе.
  4. Селу Самобор, као успјешном селу, те цијенећи гест да стипендира малу Милицу Ђорђевић из Призрена, једино Српско дијете  у некад царском граду.
  5. Брачном пару Маји и Драгану-Гагију Шупић, родитељима седам синова за подстицај наталитета у борби против бијеле куге.
  6. Мирославу Вуковићу- Хргу, рекордеру у Друштву добровољних давалаца крви „Симеон Мироточиви“ са 51 донацијом најдрагоцјеније течности.

 III

Повеље и Плакете ће се уручити за славу општине Гацко, Тројичин дан, 23.06.2013. године, а уручиће их Начелник општине.

IV

Ова Одлука ступа на снагу даном доношења, а објавиће се у „Службеном гласнику општине Гацко“.