Одлични резултати гатачких стријелаца на Сениорском првенству РС у Теслићу

На Сениорско првенство Републике Српске које је одржано у недељу 20. маја у Теслићу, ишле су екипе сениора и сениорки Стрељачког клуба „Младост“, са тренером Јелицом Вуковић, и постигли одличне резултате.

У Теслићи их је дочекао тренер који је са предсједником и спортским директором клуба учествовао на сједници Изборне Скупштине СС РС која је одржана у хотелу „Кардијал“ у Бањи Врућици. На Скупштини је изабрано ново руководство СС РС као и делегати из савеза у СС БиХ, те кандидат “Младости” за предсједника Савеза и потпредсједника скупштине СС БиХ. Нови предсједник СС РС је Љубиша Боровчанин из Братунца, а потпресједник савеза је Драган Јеремић из Гацка. Јеремић је и члан УО СС БиХ.

Првенство је одржано по званичном календару такмичења СС РС по Међународном програму стрељаштва у дисциплинама: ваздушна пушка сениори и сениорке,  и ваздушни пиштољ сениори.

Због оправданог изостанка неких такмичара, СК „Младост“ екипу је попунио такмичарима из пионирског узраста. Такмичили су се Тијана Црногорац и Милош Зеленовић, који су добро одрадили посао.

У дисциплини ваздушна пушка,  за појединачни пласман сениора, гађали су Стефан Ашкрабић и Милош Зеленовић. Нису се успјели пласирати међу првих 5 стријелаца а у овој дисциплини СК „Младост“ није имао екипу због изостанка неких стандардних такмичара.

У дисциплини ваздушни пиштољ,  екипни пласман сениора, за Младост су гађали:

  1. Момир Вуковић са погођених 559 кругова,
  2. Стефан Ашкрабић са  527 кругова,
  3. Милован Вуковић са 502 кругова.

Екипно су погодиле 1588 кругова и заузели друго мјесто. Прва је била екипа домаћина СК „Геофон“ из Теслића, а треће мјесто је припало СК „Леотар“ из Требиња.

У појединачном пласману, најбоље пласиран је био Момир  Вуковић који се нашао на четвртом мјесту.

У дисциплини ваздушна пушка, екипни пласман сениорки, за Младост су гађале:

  1. Јелица Вуковић са погођених 592 кругова,
  2. Николина Тодоровић са 591 кругова,
  3. Тијана Црногорац са 538 кругова.

Екипно су погодиле 1721 круг и заузеле друго мјесто. Прва је била екипа домаћина СК „Геофон“ из Теслића, а треће мјесто је припало СК „Рудар“ из Угљевика. У појединачном пласману Јелица Вуковић је освојила друго мјесто појединачно и сребрну медаљу а Николина је заузела четврто мјесто.

Наредни викенд стријелци инвалиди  такмичари СК „Гацко“ у плану је учешће на Другом  колу лиге инвалида РС, које ће бити одржано у Теслићу.

 

Подијелите вијест