Одигран 7. Хуманитарни божићни турнир у малом фудбалу и баскету

Десетак најугроженијих породица из наше општине и ове године најрадоснији хришћански празник – Божић ће прославити како доликује. За то су се побринули фудбалери и баскеташи, који су надметајући се у оквиру хуманитарног турнира протеклих дана играли баш за њих.

Ову хуманитарну причу, седму по реду, организовала је Јавна установа “Културно – спортски центар” у сарадњи са Црвеним крстом из Гацка.

“Ово је до сада најбројнији турнир који смо организовали, што значи да су сви препознали његов значај. Сваке године је све више екипа. Само у малом фудбалу смо имали 28 екипа, док их је у баскету било седам. Укупно је прикупљено 2.030,00 КМ и тај новац ћемо подијелити на једнаке дијелове за десетак најугроженијих породица са подручја Гацка, како би предстојеће празнике провели како заслужују”, рекао је Владимир Вуловић, испред КСЦ.

Иако хуманитарни, спортски дух током турнира је био видљив, па отуда и екипе које су се издвојиле и биле успјешније од других. У фудбалу за побједника је проглашена екипа Ватрогасне јединице Гацко, док је у баскету била најбоља екипа паб “Downtown”.

У оквиру културног дијела програма публици су се представили полазници Дјечијег вртића, а потом су свим учесницима турнира уручене захвалнице.