Odbojkašice maksimalno

Gacko-Polo 3:0 (26:24, 25:23, 25:20)

Odbojkašice Gacka stigle su do nove pobjede u prvenstvu, porazivši direktnog konkurenta u borbi za opstanak ekipu Pola iz Kalesije rezultatom 3:0. Ono što je važno napomenuti jeste činjenica da su gačanke ovom pobjedom iznenada izborile plasman u play-off, pošto su im ostali rezultati u prvenstvu išli na ruku.

Tim iz Gacka je zauzeo visoku šestu poziciju i učestvovaće u doigravanju za prvaka države.

Ovo je sigurno veliki uspjeh ovog mladog tima.

Što se tiče same utakmice domaće odbojkašice su od samog starta meča krenule dosta angažovano i pod imperativom pobjede.

Iako je ekipa Pola stigla u Gacko sa mnogo problema i bez trenera, veći dio utakmice uspješno je parirala gačankama.

Tako se prvi dio prvenstva završio više nego dobro za gatačku ekipu, pošto su im svi predviđali borbu za opstanak i igranje u play out.

Sigurno je da ovaj rezultat ni najveći optimisti i ljubitelji odbojke u Gacku nisu očekivali, ako se ima u vidu sa kakvim sastavom je ovaj tim ušao u ovu sezonu.

 

Gacko-HE na Drini 3:0 (25:20, 25:12, 25:17)

Juniorke OK Gacka su ponovile prošlogodišnji uspjeh i po drugi put zaredom plasirale se na završni turnir RS u ovoj kategoriji. Ovog puta dosta lako i ubjedljivo su porazile ekipu HE na Drini.

Bio je to susret gdje je ekipa Gacka potpuno dominirala i na kraju dosta lako trijumfovala. Ni u jednom setu tim iz Višegrada nije ozbiljnije ugrozio sigurnu igru i vođstvo gačanki.

Sam plasman na završni turnir pokazuje da se u omladinskom pogonu gatačkog kluba radi dosta dobro, i da je svake godine prva ekipa suočena sa brojnim odlascima, uspješno popunjava sastav iz sopstvenog pogona.

Juniorke iz Gacka su uspjele da ostvare veliki rezultat i da po drugi put zaredom budu učesnice završnice ovog takmičenja.