Одбојкашице “Гацка” боље од “Карловца”

Одбојкашице “Гацка” посљедњих година у континуитету учествују на европској сцени, а синоћ су у СЦ “Олимп“ у Граду Сунца оствариле и премијерну побједу.

Биле су боље од хрватског представника OK „Карловац Келтекс“ 3:2 (25:19, 20:25, 22:25, 25:19 и 15:13) у 1/16 финала ЦЕВ Купа.

Све је у првом сету слутило да ће тим из нашег града остварити тријумф, но касније је виђена велика борба, гдје је одличио пети сет тзв. “тај – брејк”.

Тренер Саша Слијепчевић и одбојкашице прије самог меча прихватиле су улогу фаворита што су и оправдале на паркету у Требињу.

“Наше дјевојке су показале велику жељу, енергију и оставиле срце на терену и уз велику подршку са трибина оствариле прву побједу на европској сцени и самим тим историјски успјех за клуб”, рекли су из ЖОК „Гацко РД Свислајон“. Они су се захвалили публици из Гацка, која је увијек уз њих, као и свим људима из Требиња који су дошли и били им вјетар у леђа.

За седам дана је реванш сусрет у Карловцу, а боља екипа из овог сусрета пласираће се међу 16 екипа другог по квалитету такмичењу у Европи.

Подсјећамо, наше одбојкашице до сада су без пораза у Премијер лиги БиХ гдје имају шест побједа.

Подијелите вијест