Одбојкаши Гацка лидери Прве лиге Републике Српске

Одбојкаши Гацка савладали су јуче у дворани Културно – спортског центра ослабљену екипу Темпо из Ражљева. На крају убједљиво, било је 3:0, чиме је тим из нашег града побједом овјерио титулу јесењег шампиона Прве лиге Републике Српске, а ово је био посљедњи меч у овој календарској години.

Важно је напоменути да је тим из Ражљева, ове године наступа и Бојан Новокмет, један од најбољих играча у БиХ посљедњих 15 година али је прије мјесец дана доживио тешку повреду. Од самог почетка Гацко је диктиралo темпо, те разноврснијом игром стигло до рутинске побједе.

Тријумф је показатељ, да су наши одбојкаши не само првопласирана екипa него и најозбиљнији кандидат за улазак у ПЛ БиХ. У прилог томе показује и табела, јер након осам кола, Гацко је лидер са 18 бодова, само један мање има тима Градишка. На самом дну је Темпо са 9 бодова, док фењер држи фочански Маглић са само 6 бодова.

Поред искусних играча који су и ове године окосница тима, неколико младих момака стиче афирмацију, те потврђују да се на њих озбиљно може рачунати у будућности.

Подијелите вијест