Odbojka: Senzacionalan uspjeh muške ekipe Gacka

Muška ekipa Gacka,  koja se ove takmičarske sezone ponovo vratila u odbojkašku Premijer ligu BiH,  napravila je pravo čudo – i plasirala se u polufinale plej-ofa u elitnom takmičenju! Nešto tako nikad prije nije pošlo za rukom nijednoj drugoj ekipi otkako je osnovana ova liga!!! Gačani su, kao domaćini, zabilježili i drugu četvrfinalnu pobjedu nad ekipom odžačkog Napretka od 3:1 (28:30, 25:14, 25:15, 25:18), te  se tako sa 2:0 u pobjedama plasirala u polufinale plej – ofa.

Pred početak sezone odbojkaši Gacka su portalu Moja Hercegovina skromno izjavljivali: cilj nam je da ostanemo u ligi, a ako nam se ukaže prilika da učinimo nešto više, probaćemo i to. Međutim, iskreno rečeno, u tim momentima ovako visok plasman – i ovakav uspjeh – niko ni od najsmjelijih prognozera nije predviđao! Zato se, evo, već sada, bez oklijevanja i dvoumljenja, slobodno može reći da je muška ekipa Gacka najprijatnije iznenađenje ove takmičarske sezone!

Drugi polufinalista plej-ofa je brčanske Mladost, koja je sa 2:1 u pobjedama, u četvrfinalu, eliminisala Domaljevac. U nastavku takmičenja, u prvoj polufinaljnoj utakmici doigravanja Gacko će na svom terenu dočekati vodeću ekipu Kaknja, a Mladost će u Brčkom, biti formalni domaćin gradskom rivalu, ekipi Jedinstva.

Za razliku od muške ekipe, odbojkašice Gacka su ostavrile ono što se na neki način od njih već očekivalo: plasirale su se, takođe, u polufinale doigravanja, nakon što su po drugi put pobijedile ekipu Bihać-Premingera. U Bihaću prvo sa 3:1, a onda ovog puta u Gacku sa 3:0 (25:21, 25:19, 25:18). Drugi polufinalista je višegradske ekipa HE na Drini, koja je u četvrtfinalu, sa 2:1 u pobjedama,  eliminisala paljansku Jahorinu.

U prvim utakmicama ženskog polufinala plej – ofa sastaće se:

Gacko – Jedinstvo

HE na Drini – Kula Gradačac

U utakmicama  muškog plej- auta postignuti su ovi, uglavnom očekivani,  rezultati:

7. Lukavac – Čapljina 3:0

Student BO – Modriča Optima 0:3

                                                                                                                     Moja Hercegovina

Подијелите вијест