Од сутра се отвара зелена и сточна пијаца, од понедељка угоститељски објекти и фризерски салони

У општини Гацко нема новообољелих од вируса корона, а под љекарским надзором се налазе 33 особе, речено је на данашњем састанку Штаба за ванредне ситуације општине Гацко.

Донесени су следећи закључци:

– Сточна пијаца почиње са радом у петак, 8. маја уз поштовање мјера заштите. Трговац мора имати потврду о извршеној дезинфекцији превозног средства. Простор сточне пијаце и возила која буду улазила у круг пијаце биће дезинфикована, а кориштење заштитне опреме је обавезно. Ватрогасно спасилачка јединица ће обезбиједити цистерну са водом, а Земљорадничка задруга средства за прање руку.

– Зелена пијаца почиње са радом у петак, 8. маја уз посебне мјере које прописује Институт за јавно здравство РС. На улазу мора бити истакнут плакат о поштовању физичке дистанце и ношењу заштитне опреме (маске и рукавице).

Продаја робе вршиће се искључиво у продајном простору пијаце, на продајним тезгама. Обавезно је држање дистанце од 2 метра између столова, као и између продаваца и купаца са обавезним кориштењем заштитне опреме.

ЈП “Комус” данас ће извршити дезинфекцију простора Зелене пијаце.

– Од понедељка почињу радити фризерске радње и угоститељски објекти према упутствима и мјерама које прописује Институт за јавно здравство РС и закључцима Кризног штаба општине Гацко. Мјере ће бити додатно дефинисане и појашњене.

– Одлука о отварању Дјечијег вртића Гацко пролонгирана је до даљњег.