Објављен конкурс “Зашто је култура (мени) важна?”

Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, расписало је кoнкурс зa подршку ученицима средњих школа у Републици Српској који имају афинитета за умјетност под називом «Зашто је култура (мени) важна?» а који се односи на  шест области умјетности.

Сви зинтересовани ученици средњих школа позвани су да доставе своје радове о поимању културе и њене важности у друштвеној заједници у сљедећим областима: ликовна, примијењена умјетност и дизајн (сликарство, скулптура, видео-рад, перформанс, сценографија, илустрација, костим, дизајн плаката), фотографија (умјетничка фотографија), књижевност (приповијетка/кратка прича или поезија), драмска умјетност (монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм), филм (играни, документарни, анимирани, експериментални или видео-есеј) и музика (композиција или интерпретација).

Из сваке области биће награђена по три рада.

Конкурс остаје отворен до 11. фебруара 2019. године, а услови за пријаву, који су прецизирани посебно према областима на које се конкурс односи, доступни су на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе и на порталу е-Култура (www.ekulturars.com ).​

(Министарство просвјете и културе РС)