Обиљежавање Недјеље дјетета у Гацку

Под слоганом „Породица на првом мјесту“, удружење „Растимо заједно“ и “Дјечији вртић” Гацко, јуче су почели са обиљежавањем „Недјеље дјетета“. Према ријечима предсједнице УО Удружења, Гордане Кекић, ове године је промијењен концепт обиљежавања, па је и само обиљежавање подигнуто на већи ниво, кроз игру, дружење и такмичење. У спортским и такмичарским активностима, малишанима Дјечијег вртића и удружења Растимо заједно, помогли су основци, средошколци, активисти Црвеног крста, али и васпитачи ових установа. Најуспјешнији су на крају симоболично награђени захвалницама.

„Обиљежавањем Недјеље дјетета и ове године настојимо скренути пажњу на права дјетета, и на све оно што је садржано у Међународној конвенцији о тим правима. Дјеца су наша будућност и требамо улагати у њих“, истакла је Кекић.

Дјечија права су израз признања међународне заједнице о постојању посебних потреба дјеце. Дјеци је потребна заштита, а обавеза одраслих је да им ту заштиту пруже.

Обиљежавање је данас настављено шетњом малишана до градског трга, гдје су пуштали балоне на којима су биле исписане поруке мира и љубави. Активности су настављене исцртавањем истих порука кроз симболе мира и љубави на паркингу Дјечијег вртића, а биће настављене и у петак, интерном свечаности “Дјеца су украс свијета” и дружењем са ликовњацима и спортистима на спортским теренима у Гацку.

Недјеља дјетета ове године траје од 3 – 9. октобра, а овогодишњи слоган је „Породица на првом мјесту“.

 

Подијелите вијест