„Obično veče“ oduševilo gatačku publiku

lane_gg

Građani Gacka su sinoć imali priliku da uživaju u kultnoj monodrami “Obično veče”, čiji je autor teksta, režiser i glumac Milan Lane Gutović.  Predstava  je obišla sve kontinente i većinu gradova svijeta, i posle 10 godina izvođenja puni bioskopske sale i pozorišta. Specifičan humor koji se bitno razlikuje od humora koji je uobičajen oduševio je prisutne, a pozitivan duh ovog umjetnika se za kratko vrijeme proširio Domom kulture.

Priče iz djetinjstva u Nikšiću, mladosti, ali i one iz našeg vremena, nasmijale su gatačku publiku do suza.

U monodrami “Obično veče” ne postoje autobiografski detalji iz Gutovićevog života. Ono što je slično u monodrami i glumčevom privatnom životu je humorističan način gledanja na svijet oko sebe.

U spektru njegovih šala našle su se one o nudističkim plažama, rodoljubivom učitelju iz Nikšića, ali i o političarima iz Srbije.

U brojnim opaskama “Obične večeri” nisu bile pošteđene ni žene.

– Potičem iz kraja gde su žene jako lepe. Osim ako nisu ružne. Te su onda baš ružne, da ne možeš da gledaš u njih – kaže Gutović u svojoj monodrami.

Milan Gutović je jedan od naših najpopularnijih glumaca i dobitnik je mnogih priznanja, ne samo za promovisanje ove vrste pozorišta, već i za rad na televiziji i filmu. Ostvario  je brojne zapažene pozorišne uloge, a našoj publici najpoznatiji je po ulozi Šojića u filmu “Tesna koža”. Njegov lik nastavio je da se razvija u televizijskoj seriji “Bela lađa”, gdje je takođe osvojio publiku.

Подијелите вијест