Обавјештење о одржавању избора за чланове Савјета мјесних заједница

Избори за чланове Савјета мјесних заједница општине Гацко одржаће се у недељу, 23. априла, у времену од 09 до 17 часова.

Избори ће се одржати у осам мјесних заједница: Гацко, Автовац, Брљево, Степен, Надинићи, Фојница, Врба и Кула.

За Савјет мјесних заједница Гацко и Автовац бира се по 7 чланова савјета, a за Савјет мјесних заједница Брљево, Степен, Надинићи, Фојница, Врба и Кула бира се по 5 чланова савјета.

Избори за Савјет мјесне заједнице Бистрица не могу се одржати јер нису испуњени услови предвиђени прописима за одржавање избора, јер на изводу из Централног бирачког списка за Мјесну заједницу Бистрица није уписан довољан број бирача.

Општинска изборна комисија Гацко је за одржавање избора одредила девет бирачких мјеста и то:

-За Мјесну заједницу Гацко два бирачка мјеста једно у Основној школи „Свети Сава“ Гацко гдје ће гласати бирачи  који за редовне изборе гласају у Основној школи и Центру за дјецу са посебним потребама, а друго у Средњој школи гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Средњој школи и Кино сали.

-За Мјесну заједницу Автовац одређено је бирачко мјесто у Основној школи Автовац гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Основној школи Автовац и Основној школи Добреља.

-За мјесну заједницу Брљево одређено је бирачко мјесто у Основној школи Брљево гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Основној школи Брљево и Основној школи Нови Дулићи.

-За мјесну заједницу Степен одређено је бирачко мјесто у Основној школи Степен.

-За мјесну заједницу Надинићи одређено је бирачко мјесто у Основној школи Надинићи гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Основној школи Надинићи и са бирачког мјеста Краварево.

-За мјесну заједницу Фојница одређено је бирачко мјесто у Основној школи Фојница гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Фојници, Врбовцу и Сливљима.

-За мјесну заједницу Врба одређено је бирачко мјесто у Основној школи Врба гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Врби, Брани Улиње и Изгорима.

-За мјесну заједницу Кула одређено је бирачко мјесто у Основној школи Кула.

Општинској изборној комисији Гацко шест овлаштених предлагача поднијело је кандидатске листе. Комисија је извршила провјеру и овјеру кандидатских листи за Савјет мјесних заједница и утврдила редослијед кандидата за гласачки листић у складу са упутством за провођење избора који је објављен на сајту општине Гацко.

Бирачка мјеста

Подијелите вијест