Обавјештење из Епархије будимљанско-никшићке и Црквене општине Гацко

Због немогућности договора са полицијом Црне Горе да се обезбјеђује литија од Голије до Никшића, из Црквене општине Гацко обавјештавају вјернике Гацка и Голије да се ова литија неће организовати на овој релацији 16.фебруара, како је било незванично најављено, већ ће бити служен молебан у манастиру Светог Саве у Голији у 16 часова, а до манастира ће бити организоване литије са Крсца и из Гацка.

Полазак литије из Гацка је у 11 часова, испред старе цркве, а са Крсца у 15 часова. Планирани долазак у Голију је у 16 часова, гдје ће бити служен молебан у трајању од 30 минута. Након тога, ко има могућност да организује сопствени превоз у Никшић, може да присуствује заједничкој литији у Никшићу у 18 часова. За оне који се враћају у Гацко биће организован превоз.

Молимо све заинтересоване за литију из Гацка да дођи на недељну литургију у 9 часова, након које полази литија. Потребно је понијети све што је неопходно за 5 часова пјешачења. Због преласка границе, треба понијети лична документа, а из истог разлога у литији се неће носити никаква национална обиљежја већ само крст и црквени литијски барјаци. Вјерници могу понијети по једну икону. Молимо све који планирају да учествују у литији, да се придржавају ових препорука.

Подијелите вијест