Obavještenje CO Gacko o dolasku Njegove svetosti patrijarha srpskog G. Irineja

Povodom dolaska Njegove svetosti patrijarha srpskog G. Irineja u Hercegovinu iz Crkvene Opštine Gacko obavještavaju vjerni narod o programu posjete.

Nakon dolaska u Trebinje,  11. maja (petak) u popodnevnim časovima, patrijarh će na praznik Sv. Vasilija 12. maja služiti Sv. Arhijerejsku liturgiju u selu Mrkonjići u Popovom polju. „Jugoprevoz“ Gacko će organizovati vanrednu autobusku liniju iz Gacka za koju se potrebno unaprijed prijaviti na autobuskoj stanici. Cijena povratne karte je 15,00 KM. Polazak sa autobuske stanice je u 06:30 časova.

U nedelju, 13. maja, patrijarh će osveštati manastir Sv. Save na Krscu i služiti Sv. liturgiju u 09:00 časova. „Jugoprevoz“ Gacko će uvesti vanredne autobuske linije do Suve bare sa polaskom u 08:00 časova i povratkom po dogovoru. Za odlazak na Krstac nije potrbno prethodno prijavljivanje na autobuskoj stanici.

Istoga dana u nedelju 13. maja Njegova svetost patrijarh srpski G. Irinej će posjetiti i Gacko, i tom prilikom će obići crkvu Sv. Trojice na Trgu Save Vladislavića gdje će se obratiti vjernom narodu. Posjeta je planirana u 15:30 časova.

Imajući u vidu značaj posjete prvog među Arhijerejima naše crkve, i naslednika Sv. Save, našem mjestu pozivamo i molimo vjerni narod da u što većem broju dočekaju svog patrijarha na Trgu Save Vladislavića.

 

Подијелите вијест