Obavještenje Centra za socijalni rad

centar_za_socijalni_rad

Obavještavaju se svi korisnici dodataka za pomoć i njegu drugog lica, novčane pomoći, korisnici materinskog dodatka i korisnici dodatka za djecu da imaju pravo na mjesečnu subvenciju od 120 kWh utrošene električne energije za prvih šest mjeseci 2012. godine.

Da bi gore navedeni korisnici ostvarili ovo pravo dužni su da dostave kopiju računa za utrošenu električnu energiju u Centar za socijalni rad do 30.08.2012. godina.

U slučaju da korisnik koji ostvaruje pravo, nije vlasnik mjernog mjesta, odnosno račun ne glasi na njegovo ime, uz račun je obavezan priložiti kućnu listu, ugovor o zakupu stana ili drugi dokument kojim dokazuje da živi u domaćinstvu gdje je vlasnik mjernog mjesta lice  čiju kopiju računa dostavlja.

Korisnici iz oblasti socijalne i dejčije zaštite koji su pravo na subvenciju električne energije ostvarivali u zadnjem kvartalu 2010. godine i kod kojih nije bilo promjena u pogledu kategorije ili mjernog mjesta ne moraju se ponovo prijavljivati.

Korisnici koji ostvaruju pravo po više osnova ili ako više korisnika živi u istom domaćinstvu mogu ostvariti subvenciju samo po jednom osnovu, odnosno jednom korisniku, npr. ako je lice korisnik dodatka za pomoć i njegu drugog lica i penzioner sa najnižom penzijom ostvarit će subvenciju samo po osnovu penzije.

Izvinjavamo se korisnicima zbog kratkog roka prijave, jer smo zahtjeve za dostavljanje spiskova od nadležnog Minstarstva dobili 28.08.2012. godine.

 

Подијелите вијест