Нови закључци и препоруке Штаба за ванредне ситуације општине Гацко

Јавно предузеће “Комус” јутрос је почело са дезинфекцијом свих улаза заједница етажних власника, за шта је средства обезбиједила Општина Гацко, речено је данас на састанку Штаба за ванредне ситуације (COVID 19) општине Гацко.

Као што је већ раније објашњено, препорука је да се убудуће заједнице етажних власника самостално организују и о свом трошку једном седмично обезбиједе дезинфекцију улаза.

Донесена је и Наредба којом се обавезују све банке са подручја општине, да сутра у периоду од 7 до 11 часова услуге пружају искључиво пензионерима. На уласку у банку сваком пензионеру ће бити подијељене заштитне маске, које је обезбиједио Црвени крст.

Због великог броја пријава о потешкоћама у праћењу наставе на даљину и недостатка опреме али и интернета, Штаб за ванредне ситуације донио је закључак да се компанији М:тел упути допис са захтјевом за појачање сигнала на предајницима на Лебршнику и Гату, али и осталим подручјима гдје постоји овај проблем.

На територији наше општине активно је неколико пожара, који захтијевају брзу интервенцију. С тим у вези, упућује се апел свим грађанима са подручја општине Гацко да буду одговорнији и обазривији при спаљивању корова и ниског растиња приликом уређивања башта и дворишта. Тренутна ситуација не дозвољава несмотрене потезе, који, због немарности појединца, припадницима Ватрогасне јединице али и Полицијске станице Гацко, стварају додатни посао и поред задатака и обавеза изазваних ванредном ситуацијом у којој се тренутно сви налазимо.