Novi udžbenici dostupni su u svim knjižarama

u1

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva a.d., Istočno Sarajevo,  blagovremeno je pripremio sve udžbenike za narednu školsku godinu i oni se već mogu nabaviti u svim našim knjižarama od ponedjeljka 16.jula 2012.g. u 17 knjižara Zavoda za udžbenike, kao i knjižarama koje su naši poslovni partneri.

„Nadamo se da smo ovim rokom štampanja i izdavanja udžbenika uveliko olakšali kupovinu i na taj način obezbijedili uslove da se ne stvaraju velike gužve pred sami početak školske godine jer udžbenike već danas možete potražiti u našim knjižarama i što je najvažnije cijene su iste kao i prethodne sezone“ – izjavio je Slaviša Kovačević, v.d. direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Kovačević je podsjetio da je Vlada Republike Srpske donijela  odluku o nabavci udžbenika učenicima prvog i drugog razreda u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj. Prema evidenciji Ministarstva prosvjete i kulture, udžbenike će dobiti 10.500 učenika prvog i 10.600 učenika drugog razreda osnovne škole, za šta će Vlada izdvojiti 963.300,00KM. I ovu odluku Zavod će u potpunosti ispoštovati i učenike ovih razreda novi udžbenici će dočekati u školskim klupama prvog dana škole, kao i sve odlične učenike iz višečlanih porodica za čiju će nabavku udžbenika, odlukom Vlade Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta izdvojiti  260.000,00 KM.

„Svi naši udžbenici štamapni su na kvalitetnom papiru, sa adekvatnim povezom i u potpunosti zadovoljavaju sve zakonom propisane standarde“– rekao je Kovačević. (JP Zavod za Udžbenike i nastavna sredstva a. d. Istočno Sarajevo)

Подијелите вијест