Нове куће за двије породице чији су домови страдали у пожару (ВИДЕО)

За двије породице из Гацка, којима је прије три дана пожар “прогутао” куће, ускоро ће бити направљене нове, најављују из општинске управе.

Куће су изгорјеле у потпуности, а на сву срећу нико није страдао. Градња новог крова над главом за двије избјегличке породице требало би да почне већ наредне недјеље.

Пожар је букнуо у послијеподневним часовима.

Ни брза интервенција ватрогасаца и радника Р и ТЕ Гацко, са осам цистерни, ни помоћ бројних Гачана који су притекли, нису могли спасити буквално ништа. Породице су сада смјештене код родбине, а нови дом добиће ускоро, обећавају из локалне управе.

 – Већ сутра имамо састанак, да се одмах узме материјал и надам се почињемо градњу већ у недјељу. Ово је прилика да будемо солидарни и позивам све људе добре воље у могућности да подрже да ово завршимо чим прије – рекао је Огњен Милинковић начелник општине Гацко.

Помоћ су најавили из Р и ТЕ Гацко, бројних приватних предузећа, појединци. Одборници и СО Гацко одрекли су се једног одборничког додатка, а функционери локалне управе донираће такође новац.

(Извор: РТРС)

Подијелите вијест