Нова опрема за пчеларе из Гацка кроз другу фазу пројекта Виа Динарика

У протеклом периоду Удружење пчелара општине Гацко је члановима удружења подијелило шест електричних парних топионика за прераду воска и 61 иноксну канту за складиштење меда.

Топионици су подијељени у шест мјесних одбора како би свим члановима удружења било омогућено кориштење, а канте су добили сви пуноправни чланови удружења.

Поменута опрема је набављена кроз пројекат “Подршка пчеларству у функцији побољшања понуде домаћих производа на бијелој стази Виа Динарика”, који је реализован кроз другу фазу пројекта Виа Динарика.

Укупна вриједност пројекта је 11.600,88 КМ, од чега је учешће Удружења пчелара 5.450,88 КМ.

“Кроз реализацију пројекта, удружење је имало несебичну подршку Кабинета начелника општине Гацко, господина Огњена Милинковића и начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности, господина Миливоја Бољановића, којима се овим путем захваљујемо. Такође УПО Гацко жели се захвалити представницама Земљорадничке задруге Гацко, Драгани Миловић и Љиљани Поповић, које су помогле у изради пројекта и прикупљању документације, те Туристичкој организацији општине Гацко која је партнер на пројекту”, казали су из овог Удружења.

Пројект Виа Динарика имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сурадњу Републике Италије (АИЦС).

Подијелите вијест