Нова мјера Кризног штаба: Забрањен откуп стоке трговцима ван подручја Источне Херцеговине

Данас, са почетком у 11 часова, одржан је редовни састанак Кризног штаба општине Гацко. По угледу на претходне, разматрано је провођење прописаних мјера и анализа стања у вези са тренутном ситуацијом изазваном појавом вируса корона.

Према ријечима директора Дома здравља, Вере Тепавчевић, у Гацку нема заражених овим вирусом. Све је мањи број особа које се налазе под љекарским надзором – укупно 22.

Из Полицијске станице Гацко обавјештавају да није било кршења забране кретања и других мјера.

Данашњи Закључак који је донио Кризни штаб, односи се на рад сточне пијаце у Гацку, која је поново отворена протеклог петка.

  • Дозвољава се откуп стоке искључиво на сточној пијаци у Гацку, само за регистроване трговце (власнике који имају регистровану трговачку радњу за продају меса), са подручја Источне Херцеговине,
  • Забрањује се откуп стоке на индивидуалним пољопривредним газдинствима за све трговце, осим за оне који долазе са подручја Источне Херцеговине.

Кризни штаб општине Гацко упућује апел грађанима да буду дисциплиновани и понашају се у складу са препорукама и претходно прописаним мјерама.

Подијелите вијест