“Neka odrasli čuju i naš glas”

djaci_5

Juče je u kabinetu načelnika izvršena prezentacija učenika osnovne i srednje škole, u okviru dijela projekta SPIS, jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH koji se sprovodi uz podršku Evropske unije, UNICEF-a  i relevantnnih ministarstva BiH. Osim načelnika opštine Milana Radmilovića i zamjenika načelnika Radoice Antunovića, prezentaciji su prisustvovali i koordinatori projekta, kao i članovi Opštinskog upravnog odbora projekta SPIS.

Učenici su kroz prezentaciju predstavili niz problema koje su uočili u našoj opštini, ali i ponudili niz rješenja, a to su: olakšano kretanje osoba sa invaliditetom, slijepim licima, djeci sa posebnim potrebama i drugim. Slogani prezentacije bili su “Neka odrasli čuju i naš glas”  i “Sve što nam je potrebno je vaša podrška”.

Ovo je prva prezentacija pomenutog projekta naših učenika. Istaknut je i plan narednih aktivnosti koje podrazumijevaju i dalje prezentacije u javnim ustanovama, gradskom trgu, školama itd.

Koordinator ovog dijela koje provode djeca u okviru projekta SPIS, Mirjana Nenadić istakla je da su djeca izuzetno aktivna, odgovorna i pokazuju veliku zainteresovanost za realizaciju projekta na kome rade proteklih 6-7 mjeseci. Do sada je završeno 5 radionica, a u planu su još 3. Zahvalila i na punoj podršci UNICEF-a koji su kroz tehnička sredstva na neki način olakšali učenicima sve što je bilo potrebno za izradu projekta.

Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović, istakao je da je projekat prihvaćen i da kreće njegova realizacija, pohvalivši rad i angažovanost učenika, u nadi da će i u budućnosti imati sličnih projekata kojima će Opština takođe izaći u susret.

 

Подијелите вијест