„Неизгорјела луча Намучена“ представљена и у Билећи

Након Гацка и Београда, књига „Неизгорјела луча Намучена“ младог Гачанина Милана Никчевића, протекли викенд представљена је и у сусједној Билећи.

Поред аутора, промоцију су водили професор књижевности у СШЦ “Перо Слијепчевић Гацко, Анђелина Никчевић, а у име аутора присутне је поздравио војвода Славко Алексић.

Да је интересовање за збирку у којој се налази неколико десетина пјесама које на потресан начин говоре о трагедији разбраћења, братоубилаштва српске трагедије и последице које због тога и данас осјећамо било велико, говори и попуњена сала Парохијског дома у Билећи.

“Част ми је што је моја збирке промовисана и у Билећи, Дражином Алказару, која је подизањем Равногорског парка свим српским градовима дала путоказ ка превазилажењу подјела. То што је на промоцији говорио, и у организацији лично учествовао војвода Славко Алексић, чини ми можда до сада и највећу указану част”, истакао је Никчевић.

Милан Никчевић је рођен 1988. године у Требињу, основну и средњу школу је завршио у Гацку, а дипломирао је на Филолошком факултету у Новом Саду.
Свој животни и пјеснички принцип описао је ријечима: „Онај сам и од оних, све рјеђих и у очима других све луђих, који зна да краја има и да је наш крај, онаквих какви смо били, био у Словенији и на Зеленгори, на Лијевче Пољу и Кочевском Рогу у масовним гробницама по Србији… И од оних који тај крај, наизглед сизифовски, гурају ка његовом почетку, чврсто вјерујући да Равна Гора – побиједит’ мора!!!“

Издавач ове збирке пјесама је Српско културно-просвјетно друштва „Просвјета“ Гацко, а сав приход од продатих књига намијењен је за подизање споменика српским борцима у општини Гацко.

Након Билеће услиједиће промоције у Осечини и у Новом Саду.