Nastavak projekta “Plus”

 

Udruženje roditelja i prijatelja djece sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno” Gacko, u saradnji sa fondacijom “Mozaik” krenulo je u nastavak projekta “Plus”, odnosno sređivanje dvorišta Centra za djecu sa posebnim potrebama. (CDPP)

U prvom dijelu projekta su napravljene prilazne rampe i toalet prilagođen djeci sa posebnim potrebama.

Kako je istakla Dejana Supić, član radne grupe za provođenje drugog dijela projekta, radi se na adaptaciji dvorišta Centra za djecu sa posebnim potrebama i opremanje samog odgovarajućim sadržajima.

Ovom fazom projekta CDPP će se pješačkim stazama povezati sa osnovnom školom i vrtićem. Dvorišni prostor će se obogatiti klupama za odmor, klackalicama,ljuljaškama i toboganom.

Završetak radova se očekuje tokom naredne sedmice.

Vrijednost ovog dijela projekta je oko 12.000 KM, od čega fondacija “Mozaik” učestvuje sa 7.800 KM, a ostatak novca je obezbijedila lokalna zajednica, udruženje i private firme iz Gacka i Hercegovine. Izvođač radova je Konstruktor-inženjering.

Kada budu završeni ovi radovi, sam prostor i dvorište oko Centra će dobiti potpuno novi izgled.

Ovim aktivnostima pokazujemo da djeca sa posebnim potrebama imaju svoje mjesto u društvu, i da samo društvo čini sve da im obezbjedi adekvatne uslove za život, ne praveći nikakvu razliku.

Dejana Supić ističe da je ova zgrada, koja je adaptirana i otvorena prije godinu dana, urađena po najvećim standardima i potrebama za pomenute kategorije.

 

 

Подијелите вијест