Наставак хуманитарне акције: Прикупљањe помоћи за угрожене у Обреновцу

Кризни штаб општине Гацко, на јучерашњем састанку донио је одлуку о наставку акције прикупљања помоћи становништву угроженом поплавама, на коме је потврђено да се новосакупљена помоћ усмјери нашим сународницима у Обреновцу. У контакту са овом општином, утврђено је да су у овом тренутку најпотребнија следећа средства:

–          Средства за дезинфекцију,

–          Пелене за дјецу и одрасле,

–          Конзервирана храна,

–          Пробиотици за цријевне инфекције,

–          Средества за хигијену.

Упућује се апел грађанима да помоћ могу доносити данас, 21. маја, до 20 сати, као и сутра у времену од 09 до 14 сати,  у просторије бившег маркета 2 -МГ Комерца (такозване Шестице), на тргу Саве Владиславића.

Акција ће се проводити у сарадњи са Општинском организацијом Црвеног крста Гацко и Општинског штаба Цивилне заштите, уз помоћ волонтера и припадника Ватрогасне јединице.

Уз подсјећање да је претходних дана прикупљена вриједна материјална и новчана помоћ, чиме смо показали хуманост и разумијевање за невоље пострадалих у поплавама, Кризни штаб упућује највеће изразе захвалности и апелује да се одужимо и становницима Обреновца које је задесила невоља незабиљежена на овим просторима.