Naši strijelci uspješni na Prvenstvu RS

rs_6

Po kalendaru takmičenja Streljačkog saveza Republike Srpske, u nedelju, 30. septembra na Sokocu, održano je Prvenstvo seniora u disciplini serijska vazdušna puška, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Naši strijelci su nastupili u obje konkurencije za ekipni i pojedinačni plasman, i u ovom najmasovnijem i najjačem streljačkom takmičenju RS, u ovom programu streljaštva, bili najuspješniji. Na Prvenstvu je nastupilo 12 streljačkih ekipa iz klubova  SK “Mladost” Gacko, SK “Leotar RVI” Trebinje, SK “Rogatica” Rogatica, SK “Rudar” Ugljevik, SK “Orao” Bijeljina, SK “Panteri” Bijeljina i SK “Krajiški Borac” Banja Luka, sa više od 40 strijelaca.

REZULTATI (SENIORKE):

Prvo mjesto (ekipno), zauzela je ekipa SK “MLADOST” Gacko sa pogođenih 963 kruga, ispred  drugoplasirane ekipe SK “Rudara-S” iz Ugljevika sa pogođenih 829 krugova. Treće su bile djevojke SK “Glasinac” iz Sokoca, sa pogođenih 756 krugova.

Ekipa juniorki SK “Mladosti” je nastupila u sastavu: Nikolina Todorović, Jelena Šarović i Milijana Bošković.

U pojedinačnom plasmanu, zlatnu medalju je osvojila Nikolina Todorović sa 343 pogođena kruga. Srebro je pripalo Jeleni Šarović sa pogođenih 327 krugova, a bronzu je osvojila Milijana Bošković sa 308 pogođenih krugova, sve tri takmičarke SK “Mladosti” iz Gacka.

REZULTATI (SENIORI): 

Prvo mjesto (ekipno), osvojila je SK “MLADOST” Gacko sa 945 pogođenih krugova, ispred  drugoplasirane ekipe “Rudara-S” iz Ugljevika sa 790 pogođenih krugova. Treća je bila ekipa SK “Rogatica” iz Rogatice sa 787 pogođenih krugova.

Ekipa seniora SK “Mladosti” je nastupila u sastavu: Branislav Bošković, Momir Vuković i Bojan Jevremović, te Marko Nikčević za pojedinačni plasman.

U pojedinačnom plasmanu, zlatnu medalju je osvojio Branislav Bošković sa 327 pogođenih krugova. Srebrna je pripala Momiru Vukoviću sa pogođenim 321 krugom, oboica takmičari SK “Mladosti” iz Gacka. Bronzu je osvojio Živko Borojević sa 317 pogođena kruga, takmičar SK “Krajiški Borac” iz Banja Luke.

Naredni vikend  strijelce SK “Mladosti” očekuje 4. Finalno kolo Lige kadeta i juniora BiH u Zenici, koje se radi po Međunarodnom programu streljaštva, u disciplinama vazdušna puška i pištolj.

 

 

Подијелите вијест