Наше одбојкашице савладале Бимал Јединство: Побједа их дијели од титуле

Одбојкашице Гацка тријумфовале су синоћ над екипом Бимал Јединство, максималним резултатом 3:0, па имају велику предност у финалној серији Премијер лиге БиХ, што би била круне једне генерације.

Више од 500 навијача могло је да ужива у празнику одбојке, а сам почетак утакмице и убједљив први сет, дали су јасан сигнал да ће побједа остати у Гацку.

По сетовима, било је (25:11,25:21, 25:18) те још једном оправдавши лидерску позицију након регуларног дијела првенства.

Тренер ЖОК Гацко, Саша Слијепчевић истакао је након утакмице да су његове изабранице одиграле одличан меч и ипоштавали договор из свлачионице.

“У овом сусрету смо показали да заслужујемо титулу, али ово је тек прва степеница. Ми титулу сањамо 12 година, на добром смо путу, а већ прва прилика је реванш у Брчком. Ипак идемо корак по корак”, рекао је Слијепчевић.

Нерјешива енигма за гошће из Брчког у првом сусрету финалне серије била је Ивана Радовић, док је најбоља у редовима гошћи била капитен Јована Биберџић.

Тренер гошћи, Радмила Марковић није могла бити задовољна приказаном игром у Гацку.

“Домаће су одиграле одличну утакмицу. Моје дјевојке су подлегле притиску јер су навијање и атмосфера била одлична. Искуство Гачанки је пресудило. Урадићемо анализу, покушаћемо одиграти пуно боље у Брчком”, истакла је Марковић.

Капитен домаће екипе, Хелена Поповић нагласила је да су навијачи били њихов седми играч, те да је ово један од бољих утакмица посљедњих година. Према њеним ријечима, био је ово посебан меч.

“Одлично смо ушли у меч, у првом сету смо Бимал Јединству препустили само 11 поена. Послије је све било лакше. Више од 15 година играм за ЖОК Гацко, а побједом смо се приближили титули. Радићемо марљиво да до ње дођемо, али остајемо и даље чврсто на земљи”, рекла је Поповић.

Овај меч имао је и хуманитарни карактер јер је за сестре Слободу и Вјеру Вукосав из Невесиња прикупљено више од 1000 КМ од улазница.

Колико је овај меч пробудио интересовање гатачке публике, говори и чињенице да је дворана Културно – спортског центра била испуњена до краја, пола сата прије почетка меча.

Подијелите вијест