Народна библиотека Гацко угостила ђаке генерације – Стефана и Андреу Ковачевић

Данас је у читаоници Народне библиотеке Гацко уприличен пријем за ђаке генерације Основне школе “Свети Сава” Гацко и Средње школе СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, Стефана и Андреу Ковачевић, њихове родитеље и директоре ових установа.

Директор библиотеке, Радомир Вучковић, уручујући скромне поклоне рекао да је ово је изузетан повод, и како је додао, нешто најљепше и најбоље што се дешава у општини за годину дана.

„Имамо срећу и задовољство да на кратко угостимо Стефана и Андреу, брата и сестру, ученике генерације основне и средње школе.Честитам им на тако великом успјеху, а успјех је још већи јер је и у једној и у другој генерацији било ученика који су били близу њиховом успјеху, како у основној тако и у средњој школи. Честитке упућујем и директорима школа, који су успјели да у овом у тешком времену изведу и приведу крају школску годину. Честитам и родитељима ово двоје дјеце”, рекао је Вучковић.

Ово је по први пут у Гацку да брат и сестра буду ђаци генерације. Андреа и Стефан током досадашњег школовања низали су многа признања, и како и сами кажу, велика су подршка једно другом. Иако није несвакидашња, титула ђака генерације им прија. Андреи остаје да настави братовим стопама, а Стефану ствара обавезу да бриљира и у студентским данима који су пред њим.

Срећно!

Подијелите вијест