Најбољи полетарци Џудо клуба “Гацко” на пријему код начелника општине

Џудо клуб “Гацко” свеукупни је побједник првенства Босне и Херцеговине и свеукупни побједник првенства Републике Српске, у категорији полетарци и полетарке.

Тим поводом, у кабинету начелника општине Гацко, организован је пријем за једанаест најуспјешнијих џудиста, тренера Јова Самарџића и предсједницу скупштине клуба Гордану Антељ.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, честитао је џудистима на великом успјеху и уручио им симболичну новчану награду.

„Ово је један од најљепших тренутака када се налазите у улози начелника општине. Када имате младе спортисте који су тек кренули својим спортским корацима, а у протеклих 15 дана освојили су бројне медаље и Гацко представили у најбољем свјетлу. Поносни смо на њих“, рекао је начелник Милинковић.

Према његовим ријечима, пријем је само мали знак пажње за најбоље амбасадоре Гацка. Општина ће пружити подршку клубу и у будућем раду. Ове године је повећан укупан грант за све спортове, а помоћ неће бити ускраћена ни око организације турнира и одлазака на такмичења.

Тренер клуба који ове године прославља 10 година свог постојања, Јово Самарџић, захвалио се начелнику на пријему. Резултати које клуб остварује најбољи су показатељ његовог рада са дјецом.

„Велика част и задовољство је што смо подржани од ове институције јер проносимо славу и част Гацка. Можемо се похвалити својим резултатима који су плод континуираног рада. На првенству Републике Српске освојили смо 10 медаља и били најбоља екипа у укупном пласману. Затим, на првенству БиХ поправили смо властити скор гдје смо имали више златних и сребрених медаља. Постали смо најбољи за полетарке и најбољи у свеукупном пласману“, рекао је Самарџић и додао да је то огроман успјех узимајући у обзир да у БиХ има око стотину Џудо клубова.

Џудо клуб „Гацко“ има 70 активних чланова, а у будућем периоду предстоје им значајна такмичења на којима, како кажу, очекују најбоље резултате.

За мјесец дана узеће учешће на првенству Републике Српске и Босне и Херцеговине за млађе пионире и кадете, а након тога слиједи првенство за старије пионире и јуниоре.

Подијелите вијест