Најбоља на клавиру: На Чарни фесту Јана Антељ освојила прву награду

На Чарни фесту у Лазаревцу, ученица трећег разреда Музичке школе „Свети Роман Мелод“, Јана Антељ, освојила је прву награду у класи професора Миљана Гутовића. Такмичење је одржано 28. новембра, а у питању је смотра скала и етида, за ученике основних и средњих музичких школа као и студенте клавира.

Јана је била једини представник музичке школе из Гацка. Од половине септембра свакодневно је вјежбала са професором Гутовићем, а како каже, награди се нису надали. Жеља је била тек толика да учествује и буде запажена. И поред јаке конкуренције, труд и рад се ипак исплатио и наградио.

„Ни професор ни ја нисмо очекивали прву награду. Напорно смо вјежбали сваког дана, по сат времена и више, укључујући и викенде. Драго ми је да сам баш ја била представник наше школе, а ова награда ми даје подстрек да и даље радим и вјежбам“, каже Јана.

Према ријечима професор Гутовића, управа школе заједно са наставницима одлучила је да Јана представља школу на том такмичењу. Резултат је показао да нису погријешили и сви су врло задовољни њеним успјехом, јер је то, како каже, успјех и музичке школе.

„Пресудила је спретност, амбиција, досадашњи резултати али и жеља за радом и напредовањем. Јана све то посједује, па је одабир да буде представник школе на овом такмичењу, пао баш на њу. Нисмо погријешили“, каже Гутовић, указујући на величину такмичења које је бројало школе из Србије са много дужом традицијом од наше.

Јана има и таленат и амбицију да жели да ради, а поред свега тога има и велику подршку родитеља.

Прошле године била је друга на такмичењу у солфеђу које је такође одржано у Лазаревцу. Одличан је ђак шестог разреда основне и трећег разреда музичке школе. Активна је и у многим другим ваннаставним активностима, за које каже да су прави одмор и вријеме за дружење. Одбојка је велика љубав, али, на прво мјесто би ипак ставила клавир. О будућности још увијек не размишља много, али једно је сигурно – и даље ће наставити да се труди и свира клавир. Велику подршку пружају јој родитељи и пријатељи, и како каже, да није било њих и професора Гутовића, не би постигла овакав успјех.

 

Подијелите вијест