Најава: Оснивачка скупштина Удружења “Стара Херцеговина”

Оснивачка скупштина Удружења „Стара Херцеговина“ одржаће се у суботу 18. маја са почетком у 19 часова, у банкет сали хотела “Југославија” у Београду.

Иницијатор и покретач овога удружења је Требињац Мирко Бутулија, недавно трагично настрадали директор АМСС, чији ће пут на реализацији пројеката и активности наставити његова супруга Маријана и брат Андрија.

Иначе, Удружење „Стара Херцеговина“ требало би да окупи друштва и организације овога типа са циљем очувања наше традиције и пружања хуманитарне помоћи онима којима је најпотребнија.

Свечаност поводом оснивања овога завичаног удружења окупиће велики број гостију са подручја некадашње Старе Херцеговине а који данас живе у Србији, региону и иностранству, као и угледне појединце и црквене великодостојнике.

У културно-умјетничком дијелу програма, поред пројекције филма о Старој Херцеговини, присутни ће моћи видјети наступ КУД “Димитрије Котуровић“, гусларе из Школе гусала „Сандић“ и гуслара Марка Шћепановића, док ће традиционалну херцеговачку гангу извести чланови мушке пјевачке групе КУД-а „Сава Владиславић“ из Гацка.

Из Удружења „Стара Херцеговина“ позивају све заинтересоване да својим присуством увеличају ову свечану оснивачку скупштину а све додатне информације могуће је добити на број телефона 00381-63-228-188. Особа за контакт Андрија Бутулија.

Подијелите вијест