Најава: Обиљежавање Међународног дана средњошколаца у Гацку

Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини у уторак, 17. новембра обиљежава Међународни дан средњошколаца. Тај дан Локални тим АСуБиХ-а Гацко спроводиће активности као што је панел дискусија која ће почети у у 13:30 у просторијама ССЦ “Перо Слијепчевић”. На дискусији ће се говорити о проблемима у нашој локалној заједници.
Након тога ће услиједити транспарентна шетња улицама града под називом „Усуди се (при) дружи се“, „freeze“ перформанс и “photo (problem) corner”. Циљ ових активности је да се на иновативан начин истакну данашњи проблеми средњошколаца.

АСуБиХ овај датум обиљежава од 2009. године у спомен на прашке студенте и средњошколце, који су због мирног простеста против нацистичке окупације своје земље, 1939. године стријељани без суђења. Овај дан је повезан са Декларацијом о правима средњошколаца.

Ове године 17. новембар, АСуБиХ обиљежава у 54 локалне заједнице, гдје су главни актери средњошколци.

Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини (АСуБиХ) је невладина, нестраначка и неполитичка организација чији је основни циљ побољшање статуса средњошколаца и окупља све младе који похађају средњу школу на простору БиХ.