Најава: КСЦ Гацко покреће пројекат “Октобарски таленти 2017”

ЈУ “Културно-спортски центар“ Гацко покреће пројекат представљања талентоване школске дјеце кроз њихове ликовне радове који су настали на часовима ликовног васпитања. Пројекат под називом „Октобарски таленти 2017“, замишљен је као допринос „Недељи дјетета“, која се традиционално обиљежава у октобру мјесецу, али и да укаже на труд и квалитет рада дјеце и њихових наставника у развијању и охрабривању ликовних талената унутар школског система.

Првом изложбом, која ће бити отворена у уторак 17. октобра, са почетком у 19:30 часова у Дому културе у Гацку, представљају се дјеца из ОШ “Ристо Пророковић“ из Невесиња. Њихова наставница Тања Пикула, дугогодишњи је сарадник КСЦ и селектор Ликовне колоније Гацко-Клиње.

Своје мјесто у оквиру пројекта “Октобарски таленти“ наћи ће и дјеца из Гацка, Требиња, Билеће, Љубиња, Фоче, а организатори се надају да ће ce овим путем учврстити сарадња Културно-спортског центра са ђацима и наставницима у региону.

Пројекти попут овог отварају низ креативних могућности, такмичарски дух, продубљују тимски рад, али и стављају акценат на значај система образовања.

Из ЈУ КСЦ Гацко, позивају наше младе суграђане да дођу да виде шта раде њихови вршњаци из других школа, јер ће наредни октобар бити резервисан за њих.

Подијелите вијест