Најава: Гацко шаље помоћ у људству поплављеним подручјима

Протеклих дана, становници општине Гацко свесрдно учествују у прикупљању материјалне помоћи за становнике угрожене поплавама, како Републике Српске тако и Србије.

У контакту са општином Добој, чији Кризни штаб је изразио потребу за људством, општина Гацко апелује на све заинтересоване појединце који су у могућности да пруже подршку својим учешћем у акцији чишћења овог града, да се јаве у просторије Цивилне заштите општине Гацко (зграда МУП-а трећи спрат, канцеларија Цивилне заштите, телефон број: 059/472-602).

Контакт особа Перишић  Миланка, тел. број: 066/801-135.

Потребно је понијети:

–   радна одијела и чизме

Кризни штаб општине Гацко ће обезбиједити превоз, храну, лопате, рукавице и медицинске маске.

Уколико буде већи број пријављених који су спермни да помогну, групе би се смјењивале сваког дана, уз напомену да је повратак у Гацко организован сваке вечери, након обављеног посла.

Окупљање прве групе очекује се већ овога викенда, у ноћи субота на недјељу.

Подсјећамо да је Кризни штаб наше општине, на иницијативу групе од преко 200 момака, на ранијим састанцима изразио спремност помоћи угроженим градовима.

Напомињемо да је екипа Ватрогасне јединице Гацко, предвођена замјеником командира, Жарком Рудовићем, јуче отпутовала у Добој како би помогли у санирању штета у овом граду.

Будимо хумани, дајмо свој допринос!

Подијелите вијест