Најава: 16.Ћоровићеви сусрети – Научни скуп историчара у Гацку

У четвртак, 18. септембра, у Билећи и Гацку ће почети тродневна традиционална манифестација, 16. Научни скуп историчара, који ће окупити на десетине еминентних историчара из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Русије, Грчке и Аустрије. За разлику од претходних година, Свечана Академија ће се одржати у оквиру отварања 16. Ћоровићевих сусрета, у четвртак у 20:00 сати у Дому културе у Гацку.

На тему „Босна и Херцеговина у Првом свјетском рату“ своје виђење даће 31. еминентни историчар а научна предавања одржаваће се у Саборишту парохијског дома у Гацку. Гости ће у вријеме трајања научног скупа имати прилике да обићу значајна културно-историјска мјеста и да присуствују осталим умјетничким догађајима.

Престижна Награда за животно дјело “Владимир Ћоровић” додјељује се и ове године, а  према одлуци жирија, добитник овогодишње награде је дописни члан АНРС проф. др Ђуро Тошић са Универзитета у Источном Сарајеву. Награда и повеља ће бити уручени на Свечаној Академији.

Ћоровићеви сусрети одржавају се у организацији Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Гацко и Билећа, под покровитељством Општина Гацко и Билећа, Министарства просвјете и културе, као и Министарства науке и технологије РС.

Подијелите вијест